Steunpunt autisme

Sinds januari 2017 zijn wij een fusie aangegaan met de Verschoorschool in Nunspeet. Binnen de Verschoorschool is het Steunpunt Autisme Nederland (SAN) gevestigd. Dit steunpunt is bedoeld om kennis over autisme te ontwikkelen en te verspreiden binnen het onderwijs. Vanuit het SAN bieden wij lezingen, workshops en cursussen aan. Dit doen wij zowel aan individuele leraren, als aan schoolteams. Als team gezamenlijk aan professionalisering werken, vergroot de competenties van alle medewerkers en versterkt het samenwerken. Wij sluiten direct aan bij de dagelijkse praktijk en volgen de laatste ontwikkelingen.

Wij bieden voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs ‘face-to-face’ cursussen, e-learning cursussen maar ook een combinatie van die twee cursusvormen, het zogenaamde ‘blended learning’.

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide folder Steunpunt autisme Nederland bekijken.

Wereld Autisme Dag 2 april 2020

Juist voor de kinderen voor wie structuur en voorspelbaarheid zo belangrijk zijn, is de huidige “Corona-tijd” maar wat ingewikkeld! De vaste invulling van de dag ontbreekt (geen school, geen opvang, geen hulpverlening, etc.) en er is geen absolute voorspelbaarheid te geven over het verloop van deze periode.

In samenwerking met Het Expertisepunt bieden we ondersteuning en informatie voor scholen en ouders over Corona en Autisme